Porous brick partitions maintain this daring Vietnamese dwelling naturally cool

In an effort to beat the tropical warmth in southern Vietnam’s Lengthy An province, Ho Chi Minh Metropolis-based structure agency Tropical Area created a house that maximizes pure air flow. Dubbed the Lengthy An Home, the residence takes inspiration from conventional Vietnamese structure however makes use of up to date design components to create an energy-efficient home that follows the native vernacular but stands out with a minimalist design. Topped with a sloped roof divided in two components, the house options porous brick partitions, an open-sky courtyard and a structure that harnesses the area’s cooling crosswinds.

Spanning an space of almost three,230 sq. toes, the Lengthy An Home consists of two flooring organized round a central courtyard open to the sky. A easy building palette of brick and concrete defines the minimalist constructing, which is punctuated by views of greenery all through. Brick is featured within the dwelling in quite a lot of methods, not solely as a structural and facade materials however can be used for cooling the house. The entrance yard is paved with hole clay bricks, which might soak up the rain and scale back warmth on the ground, whereas porous brick partitions let wind and light-weight via with out compromising privateness.

open-air living area with wood dining set and a brown sofaopen-air living area with brown sofa in front of wood dining set

“The Vietnam conventional home is stretched from entrance to again creating steady purposeful areas,” the architects famous in a undertaking assertion. “These areas’ boundaries are estimated by gentle with totally different depth and darkness. The structure makes use of the wind path of the native space in several seasons.”

Associated: A “inexperienced veil” of vegetation protects this dwelling from Ho Chi Minh Metropolis’s warmth

bed on lofted areaperson standing in courtyard with small pool and a tree

Oriented east to west, the Lengthy An Home is entered from the west-facing entrance yard with a vegetable backyard that connects to the residing space via huge glazed doorways that fold open to permit cross-breezes to blow via the size of the house. The courtyard with a pool occupies the middle of the house and is flanked by two corridors. The one to the north incorporates a galley kitchen, whereas a terrace is discovered on the south facet. The rear of the house contains a master suite and one other courtyard (additionally with folding glass doorways) with entry to the rooster coop. Two en suite bedrooms are positioned on the higher ground.

+ Tropical Area

Images by Oki Hiroyuki through Tropical Area

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close